28 квітня Всесвітній день охорони праці


Міжнародна організація прац
і (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці для того, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів травмування на робочих місцях, а також до того, яким чином створення та просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на виробництві. Вперше він почав відзначатися у 2003 році.

За оцінками МОП, щорічно відбувається понад 270 мільйонів нещасних випадків на виробництві, які ведуть до відсутності на робочому місці протягом більше 3 днів, і від майже 160 мільйонів випадків хвороб без смертельного результату. Кожен день в світі вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві близько 5000 осіб, в рік – від 2 до 2,3 мільйона осіб. Це не враховуючи воєнні дії на нашій території.

Цьогоріч  гасло Всесвітнього дня охорони праці: «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі». 

На кафедрі геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності була проведена низка заходів, приурочених до цієї дати. Були переглянуті основні документи з техніки безпеки, що є на кафедрі, доповнена інформація на інформаційних стендах з охорони праці, а викладачі секції безпеки життєдіяльності під час лекцій наголошували про важливість дотримання вимогам законодавчої бази з охорони праці.