УЧАСНИКИ МІЖНАРОДНОГО ПРОЄКТУ ОТРИМАЛИ МОЖЛИВІСТЬ ПРИСТУПИТИ ДО ПІЛОТУВАННЯ ДРОНОМ

     Після певних пригод, пов’язаних з міжнародною доставкою, на кафедру надійшли квадрокоптер та комп’ютери від наших партнерів з Великої Британії Університету Східного Лондону. 

     Все працює. В цьому впевнився також і наш ректор Олег Григор, завітавши в гості до третього навчального корпусу.

«Щасливчики», – приговорював він, посміхаючись. Він також самостійно трішки покерував Мавіком.

     Студенти явно зачекалися перейти до практичної частини, тому їх довго запрошувати не довелось. Адже не дарма одна з найгарніших українських пісень розповідає про одвічну мрію людей – літати.

     «Дивлюсь я на небо та й думку гадаю:

       Чому я не сокіл, чому не літаю,

       Чому мені, Боже, ти крилець не дав?

       Я б землю покинув і в небо злітав…»

     Крім цього, Черкаська обласна воєнна адміністрація надала дозвіл на здійснення польотів учасникам тренувань. Так що абсолютно нічого не могло завадити навчанню. Ще й погода видалася чудовою.

     Тож декілька годин поспіль і студенти, і викладачі мали можливість піднімати «розумну пташку» в повітря, облетіти місцевість за вибраним маршрутом, зробити знімки та здійснити посадку. Майже всі, навіть з першого разу, справились із завданням на «відмінно». Задоволення від цього отримали точно всі. На підтримці процесу був досвідчений пілот і відповідальний виконавець проєкту Ілля Березовський.

     Таким чином, отримавши базові навички керування дроном, студенти готові продовжувати опановувати нові сучасні технології.