Тренінг з надання першої невідкладної медичної допомоги

15.11.2022р. в Черкаському державному технологічному університеті студенти початкових курсів спеціальностей Геодезія та землеустрій, Лісове господарство та Екологія, при сприянні викладача  кафедри Лісового господарства та раціонального природокористування Віктора Сича, пройшли тренінг з надання першої невідкладної медичної допомоги в цивільному житті та  елементи тактичної медицини.

Інструктор-парамедик при знайомстві наголосив, що найперша цінність – це наше життя, тому прості  знання і навички можуть в слушну хвилину допомогти  врятувати його.

Студентам надали інформацію про види і різні ступені ушкоджень, які можуть отримати люди в цивільному житті та на військовій службі. Кожен студент навчився зупиняти кровотечі за допомогою кровоспинного турнікета на собі і відпрацював вміння на своєму товаришу. Також були набуті практичні навички тампонування ран.  Засвоїли практику накладання гнучкої імобілізаційної шини на кінцівку з переломом  та дізналися про що необхідно повідомляти лікарів під час  виклику швидкої медичної допомоги.

Треба зазначити, що заняття проходили в умовах масштабної повітряної тривоги в укритті ЧДТУ, зате в цілковитій безпеці.