Напружений робочий тиждень старшого лаборанта Григорія Прусова

     Працює в нас старший лаборант Григорій Прусов. Треба сказати, незамінна людина не тільки на кафедрі, а й на всьому факультеті. Протягом тижня йому довелося тричі прийняти участь в профорієнтаційних заходах. 

     23 травня 2023 року колектив Черкаського державного технологічного університету влаштував Науковий пікнік ЧДТУ під гаслом «Вчись, працюй, живи на Черкащині!», що проходив в центрі Золотоноші. Єдиний технологічний заклад вищої освіти регіону представив молоді Золотоніської територіальної громади широкий спектр спеціальностей університету, продемонстрував винаходи, розробки та інші наукові досягнення, поінформував про можливості та перспективи працевлаштування задля успішного майбуття у нашій країні. Наш колега там розповідав про перспективи вступу на спеціальність «Геодезія та землеустрій», демонстрував роботу електронних геодезичних приладів, агітував молодь навчатись на нашому славетному ФТБРП.

     25 травня 2023 року представники факультетів Черкаського державного технологічного університету взяли участь у профорієнтаційному заході «Майдан професій», що розгорнувся на території Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №13.

     На облаштованих локаціях вісімнадцять закладів вищої, фахової передвищої і професійно-технічної освіти міста Черкаси представляли свої установи, проводили майстер-класи з творчих професій, освітні інтерактиви, що допомогло учням зануритися у професійне середовище, спробувати себе у різних професіях.

     За словами організаторів, «Майдан професій» – це профорієнтаційна подія, спрямована на формування в учнів свідомого вибору фаху та стимулювання мотивації до навчання.

І знову тут наш старший лаборант, тепер уже разом з доцентом Станіславом Радовим, демонструють, як правильно використовувати сучасні електронні геодезичні прилади в геодезії, землеустрої та будівництві. Тобто по суті представляли цілу галузь «Архітектура та будівництво». І навіть дощ не особливо завадив робити свою справу нашим фахівцям. Бо вони дуже добре розуміють важливість профорієнтаційної роботи.

     26 травня 2023 року вже у третьому корпусі Черкаського державного технологічного університету з візитом побували учні Черкаської ЗОШ № 13. Тепер вже завідувач кафедри Сергій Ротте розповідає про особливості професій сфери геодезії та землевпорядкування, про хід українсько-британського проекту з оцінювання пошкоджень українських будівель і споруд за допомогою дронів, асистент Тетяна Сириця більш змістовно розкриває тему землевпорядкування, а Григорій Прусов демонструє роботу електронного ротаційного нівеліра. Школярі задоволені, тепер зможуть обрати нашу спеціальність вмотивовано.

     Шановний Григорій Олексійович! Вітаємо вас з Днем народження. Бажаємо довгих років активності, козацького здоров’я, міцності духу, успіхів та Перемоги (адже саме цього бажають всі українці). Ми вас цінуємо та поважаємо.