Кафедра ГЗБКБЖД взяла участь у регіональному заході до Дня науки в Україні: “Наука та інновації Черкащини”

19 травня 2023 року представники кафедри ГЗБКБЖД взяла участь у регіональній події до Дня науки в Україні «Наука та інновації Черкащини», на якому науковці презентували власні розробки, проекти, інновації.

До заходу на базі Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників долучилися вісім закладів вищої освіти області, Черкаське територіальне відділення Малої академії наук. Керівники та наукові працівники учасників події мали нагоду поспілкуватися з колегами, поділитися досвідом і обговорити питання освітнього та наукового потенціалу вищої освіти України. 

На виставці були представлені підручники та наукові розробки співробітників кафедри ГЗБКБЖД.

Найбільшою увагою відвідувачів користувалась презентація кафедри ГЗБКБЖД, пов’язана із Міжнародним проектом з оцінювання пошкоджень українських будівель і споруд за допомогою дронів.

Зараз проходить навчання студентів ФТБРП основам керування безпілотників та створення 3D цифрових моделей, що будуються на базі серії зйомок певних об’єктів. Отримані дані використовуватимуть українські та закордонні геодезисти для прийняття спільного рішення (краудсорсинг) щодо ефективних, стійких і екологічно чистих підходів до відновлення інфраструктури України.

Під час урочистого зібрання керівники області й міста привітали наукову спільноту, подякували за внесок у реалізацію високотехнологічних ініціатив і проектів державного та міжнародного рівнів.

«Наукова діяльність  в умовах війни – це нелегка робота, але надважлива для майбутнього нашої країни, – наголосив заступник голови Черкаської ОДА Олександр Шамрай. – Щоразу працею українці доводять свою незламність: кожен на своєму фронті та у своїй царині».