Захід для студентів факультету від представників Черкаського районного управління ДСНС

     2 червня 2023 року до студентів ФТБРП та викладачів третього корпусу завітали представники Черкаського РУ ДСНС, які ознайомили всіх з пам’яткою щодо безпеки в умовах воєнного стану, повідомили про види вибухонебезпечних предметів, з якими ми можемо зіштовхнутись в місті чи поза ним. Це й бомби та ракети, що за певних обставин не вибухнули, й міни, гранати, а також предмети, які, здавалося б, абсолютно не належать до вищеперелічених видів зброї. Вибухівкою може бути начинений мобільний телефон, комп’ютер чи, навіть, звичайнісінький гаманець.
     По кожному з видів вибухівки були представлені їх тактичні характеристики. Працівником Служби були оголошені правила, як правильно себе вести, щоб не стати жертвою таких небезпечних предметів. Студенти з зацікавленістю сприймали корисну інформацію. На запитання аудиторії фахівці надали розгорнуті відповіді.
     Після закінчення заняття всі бажаючі могли спуститись в двір біля третього корпусу, куди вже під’їхав спецавтомобіль, що використовується для гасіння пожеж. Рятувальник, який безпосередньо працює на ньому, повідомив про специфіку та призначення автомобіля (виявляється, в ньому може міститися до чотирьох тон води), продемонстрував обладнання, яким оснащується рятувальник для виконання дій при гасінні пожеж.
     Дякуємо представникам районного відділу ДСНС України у Черкаській області за інформацію, що може допомогти учасникам навчального процесу убезпечитись від багатьох неприємностей в умовах воєнного часу.