ОНЛАЙН ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКОМ ПРОМИСЛОВОЇ КОМПАНІЇ BGV GROUP MANAGEMENT

     На ім’я ректора ЧДТУ Олега Григора надійшов лист від керівника проектів з імплементації науково-технічних рішень BGV Group Management Максима Габрійчука з пропозицією співпраці. 

     BGV Group Management – це інвестиційна компанія, яка була заснована у 2015 році з метою створення інноваційних, передових, високоефективних і унікальних підприємств в Україні для того, щоб сприяти економічному розвитку та зростанню країни. BGV контролює кілька компаній, які володіють ліцензіями на розвідку та видобуток корисних копалин і металів.

     Оскільки пропозиція стосувалась комерціалізації ідей щодо технологій створення новітніх матеріалів, зрозуміло, що вирішення цього питання доручили представникам факультету технологій, будівництва та раціонального природокористування.

     Зустріч відбулася 21 липня 2023 року. На ній були присутні пан Габрійчук, декан факультету Денис Грецький та представники трьох кафедр: геодезії, землеустрою будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності, промислового та цивільного будівництва та екології.

     Спочатку представник фірми розповів про діяльність та задуми BGV Group, про те, що компанія досить швидко навчилася оцінювати ефект проектів навіть на рівні ідей, а потім відбулося конструктивне обговорення щодо реалізації можливої співпраці.

     Багато ідей запропонував реалізувати доцент нашої кафедри Анатолій Смоляр. Це й новітні розробки новітніх матеріалів, й технології зведення будівельних конструкцій, й нові ідеї модернізації індивідуального житла та промислових будівель.

     Звісно, це була лише перша зустріч, надалі ж сподіваємось  на плідну співпрацю, яка допоможе реалізувати ідеї науковців нашого університету.