НАПРАЦЬОВУЄМО ДОСВІД У ЗНІМАННІ ТЕРИТОРІЙ 

     Дякуючи нашим дружнім стосункам з нашими стейкхолдерами, і зокрема з компанією “Жовтень-2000”, ми маємо змогу отримувати досвід стосовно застосування сучасних засобів для вимірювання різноманітних земельних об’єктів. Причому польові вимірювання відбуваються в виробничих умовах.

     Так, на прикінці листопада була здійснена поїздка на кар’єр в селі Дашуківка Звенигородського району, де видобувають бентонітові глини. В поїздці були задіяні: фахівець Жовтня-2000 Олексій Федорчук, завідувач кафедри Сергій Ротте та студент третього курсу Микола Сороковіков, який, до речі, вже працює на вказаній фірмі.

   Задачею було зняти за допомогою дрона територію кар’єра з подальшою обробкою інформації за допомогою спеціалізованого програмного забезпечення. Отримані результати дають можливість оцінити видобуток породи за певний період, зафіксувати межі кар’єру та спрогнозувати подальші етапи виробництва.

    Попри не дуже сприятливі погодні умови команда не тільки справилась з задачею, але й мала змогу порівняти результати, отримані з двох квадрокоптерів.