ПІДСУМКИ ТИЖНЯ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

     13-19 листопада по всій нашій країні проходив другий етап Тижня Безпеки Дорожнього Руху. 

     Традиційно відбулися різноманітні заходи на національному та місцевих рівнях, присвячених безпеці на автошляхах.

     Майже 19,8 тис. ДТП з постраждалими та загиблими сталося в Україні за 10 місяців 2023р., повідомив перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції України Олексій Білошицький на круглому столі з нагоди початку проведення ІІ етапу Тижня безпеки дорожнього руху в Україні, який відбувся в Пресцентрі Укрінформу.

     “За 10 місяців 2023 року сталося 19 743 ДТП з травмованими і загиблими. Це на понад 3% менше, ніж за аналогічний період 2021 року. У цих ДТП загинули 2 492 особи, це на 4% менше, отримали травми 24 774 особи, на 1,5% менше… На жаль, внаслідок ДТП 155 дітей загинули за 10 місяців цього року і 3 993 дитини отримали травми”, – зазначив Білошицький.

     За його словами, 41% ДТП сталися через перевищення безпечної та встановленої швидкості руху, 23% – через порушення правил маневрування, 9% – через порушення правил проїзду перехресть, 6% – порушення правил проїзду пішохідних переходів, майже 5% – недотримання дистанції і керування у стані сп’яніння. (За матеріалами сторінки у Фейсбук урядової організації Тиждень Безпеки Дорожнього Руху).

     Викладачі секції безпеки життєдіяльності прийняли активну участь в рамках Тижня.

   Зокрема проводились тематичні лекції, де розглядались питання: фактори, що призводять до ДТП (рейтинг причин); спостереження за рухом транспорта за допомогою дронів та камер відеоспостереження; нововведення в правилах дорожнього руху України; психологічні причини небезпечного поводження водіїв; правила безпеки руху в темну пору доби.

    Також відбулася екскурсія до черкаського відділення “Біофарма-Плазма” в рамках акції “Здай кров – врятуй життя”.

     До речі, цей Тиждень став дійсно “рідним” для секції ще з 2015 року. Вважаємо, що актуалізація питань безпеки на автошляхах зменшує відсоток травм в житті.