ВРУЧЕННЯ СЕРТИФІКАТІВ УЧАСНИКАМ УКРАЇНСЬКО-БРИТАНСЬКОГО ПРОЄКТУ

     4 грудня 2023 року в конференц-залі Університету відбулося урочисте вручення сертифікатів студентам-учасникам проекту «Створення цифрових моделей пошкоджень будівель і споруд за допомогою дронів», який був організований в рамках співпраці Черкаського державного технологічного університету з Університетом Східного Лондона: https://uaview.chdtu.edu.ua/ .

     Керівник проєкту з української сторони, проректор з наукової роботи Університету, д.т.н., професор, Еміль ФАУРЕ звернувся до молоді: «Незважаючи на складі часи, ми все одно маємо рухатися вперед та отримувати нові знання, які дозволять в майбутньому розбудовувати нашу державу, тому хотілося б побажати випускникам курсів використати отримані знання на благо держави та професійного зростання. Сподіваюся, що ви й надалі будете активно приймати участь у подібних проектах, а через певний час зможете створювати власні».

     Нагадуємо, що курси тривали близько року та передбачали лекційні заняття та практичні роботи. Лекторами виступили провідні науковці ЧДТУ Сергій РОТТЕ, Денис ГРЕЦЬКИЙ, Станіслав РАДОВ, Еміль ФАУРЕ. Автором ідеї став досвідчений фахівець Ілля БЕРЕЗОВСЬКИЙ.

     Студенти мали можливість ознайомитися з принципами оцінки стану будівельних конструкцій та основами фотограмметрії, вивчили будову квадрокоптера dji Mavic 3 Enterprise. Також вони освоїли порядок планування та виконання аерофотознімальних робіт, ази робіт в програмі Pix4D, в якій будуються 3D-моделі будівель.

     Вітаємо учасників із отриманням сертифікатів та бажаємо нових успіхів!