ПРОФОРІЄНТАЦІЙНІ ЗАХОДИ ТРИВАЮТЬ

         11 квітня відбувся науковий пікнік в черкаській загальноосвітній школі № 27. 

      Столики з матеріалами та приладами чекали учнів школи на подвір’ї. Вчителі приводили учнів цілими класами. Тут їх чекали цікаві завдання. Молодь зацікавилася конкурсами настільки, що “призовий фонд” (цукерки) за правильні відповіді  швидко скінчився. Нашому викладачу Аліні ВОЛОНТИР довелося йти до найближчого магазину, щоб поповнити запаси солодких призів. “Ваша спеціальність схожа на продовження нашої дисципліни “Я досліджую світ”, – помітив хтось з учнів. Потім підійшли випускники, яких цікавили більш конкретні питання щодо вступу.

         Старший лаборант Григорій ПРУСОВ в цей момент проводив майстер-клас пов’язаний з вимірюваннями лазерним нівеліром. Зацікавлені школярі мали можливість спробувати електронний прилад самостійно.

     А студентки-першокурсниці Анастасія ФАНДІКОВА та Анастасія ЛЯХОВИЧ відвідали ЗОШ № 5, де розповіли про особливості навчання на спеціальності Геодезія та землеустрій. “Школярі випускного класу такі приколісти, але нас вони слухали досить серйозно, із зацікавленням”, – ділиться враженнями студентка ЛЯХОВИЧ.

     Хоча викладачі більше зацікавлені в залученні абітурієнтів, а студенти, будемо відверті, у додаткових балах, які отримуються за різні види діяльності, справа у нас одна. і сподіваємось, що студентів від цих заходів побільшає.