СТУДЕНТ ПЕРШОГО КУРСУ ПРИЙНЯВ УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ СТУДЕНТІВ, АСПІРАНТІВ ТА МОЛОДИХ УЧЕНИХ

     25 квітня 2024 року студент групи ГЗ-35 Ілля Березовський взяв участь у роботі ХХХІ Міжнародної науково-практичної конференції студентів, аспірантів та молодих учених Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського «Актуальні проблеми життєдіяльності суспільства». Наш студент виступив онлайн з доповіддю на тему «Особливості використання мультироторних БПЛА у геодезичних та землевпорядних роботах в умовах воєнного стану».

     З вітальним словом перед учасниками конференції виступила доцент Надія Гальченко (кафедра цивільної безпеки, охорони праці, геодезії та землеустрою КрНУ). Вона побажала учасникам здоров’я, наснаги та перемоги.

   Трохи про нашого доповідача. Ілля Березовський – наш партнер по Міжнародному проєкту «Пілотний проект – спільна оцінка пошкоджених війною будівель в Україні за допомогою дронів». Ілля є досвідченим оператором дронів і професійно займається геодезичними зніманнями територій, доповідь вийшла цікавою та насиченою життєвими порадами щодо професійної сфери. Нашому студенту доводиться працювати і в прифронтових територіальних громадах, тому він точно вивчив послідовність дій, коли безпілотник потрапляє, наприклад, під вплив радіоелектронних засобів боротьби. Також він радить не тільки отримувати дозвіл на роботу з квадрокоптером на певній ділянці, але й, по можливості, домовлятись з працюючими на цій територіях нашими військовими, щоб вони допомагали забезпечувати правильну роботу БПЛА.

     Відносно недорогі дрони серії Mavic є надійними засобами отримання геопросторових даних, особливо для знімання в крупних масштабах, включно до 1:2000. Вони також чудово зарекомендували себе на територіях, які потенційно можуть бути небезпечними для присутності спеціалістів.

      Доповідь була сприйнята схвально. 

  Дуже приємно, що наші студенти займаються необхідними для нашої держави справами, а також представляють Черкаський державний технологічний університет на заходах високого рівня.