Кафедра соціального забезпечення ЧДТУ та команда Української волонтерської служби у Черкасах запрошують долучитися до презентації проєкту «Мій телефонний друг»

У четвер, 11 лютого 2021 року, о 14:00 кафедра соціального забезпечення Черкаського державного технологічного університету спільно з командою Української волонтерської служби у Черкасах презентує проєкт «Мій телефонний друг». Магістрантка спеціальності «Соціальне забезпечення» ЧДТУ Софія Макаренко та координаторка волонтерської спільноти від Української волонтерської служби в м.Черкаси Анастасія Шкурдода проведуть онлайн-зустріч в Zoom про телефонне волонтерство, розкажуть як приносити користь, не виходячи з дому, ознайомлять студентів із проєктом «Мій телефонний друг» та пояснять, чому варто долучитися до цієї ініціативи.

Взяти участь у заході можна за посиланням, яке ви отримаєте після попередньої реєстрації: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdwKl-bEOHsvKeMGqdxWiyQaYIz-dtCCNhfoVtp21IsCapdtg/viewform

Організатори ставлять за мету поінформувати студентів, що допомагати іншим можна мінімальними зусиллями, а також розповісти про можливість телефонного волонтерства.

Українська Волонтерська Служба – неприбуткова організація, що розвиває культуру волонтерства в Україні. Її засновниця Анна Бондаренко – лауреатка Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення у розвитку молодіжної політики України. 

Детальніше про проєкт:

«Подолати самотність та стати ближчими у період, який вимагає дистанціювання, – це справді безпрецедентний виклик, з яким наодинці не впорається жодна організація. Саме тому ми звертаємося за допомогою до української молоді. Ми сподіваємося, що цей проєкт стане однією з ефективних відповідей на наслідки COVID-19 та покладе початок успішній традиції телефонного волонтерства в Україні», – зазначила голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Лотта Сильвандер.

У відповідь на наслідки COVID-19 в Україні Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та «Українська Волонтерська Служба» (УВС) запустили проєкт Мій телефонний друг, щоб підтримати людей, які опинилися на самоті. Волонтери проєкту, здебільшого молодь, телефонуватимуть тим, хто цього потребує, наприклад, самотнім людям літнього віку, людям із інвалідністю або багатодітним батькам, щоб поділитися корисною інформацією або просто дізнатися, як у них справи.

Український проєкт за основу для своєї діяльності взяв успішний міжнародний досвід. Схожа ініціатива у Великій Британії вже зібрала 250 тисяч волонтерів, що підтримують людей віком 60+, які почуваються самотніми під час карантину.