Зустріч зі стейкхолдерами

03.11 2021 за ініціативи кафедри Геодезії, землеустрою, будівельних конструкцій та безпеки життєдіяльності відбулося засідання круглого столу з нагоди зустрічі студентів спеціальностей 192 Будівництво та 193 Геодезія та землеустрій зі стейкхолдерами. За круглим столом зустрілися представники всеукраїнської громадської організації «Гільдія проектувальників у будівництві» і студенти груп Б-11 та ГЗ-12.

Представник організації «Гільдія проектувальників у будівництві» в Черкаській області Пушкаренко Олег (випускник Будівельного факультету, 2006 рік, спеціальність «Будівництво») розповів студентам про організації в сфері містобудування та архітектури, про професійну атестацію, про професійні кваліфікації та про кваліфікаційний сертифікат для отримання якого крім диплома бакалавра необхідно мати мінімум три роки досвіду роботи, про напрями сертифікації, про стан на ринку праці в галузі будівництва. Зазначив, що  проблемою  для випускників, незалежно від рівня їхньої теоретичної підготовки, є відірваність знань від практики, непідготовленість до роботи проектувальника або геодезиста на підприємстві. Тому для молодого спеціаліста дуже важливим є досвід роботи, який молода людина може придбати самостійно під час навчання та виробничих практик за допомогою закладу вищої освіти – при умові розвитку зв’язків та ефективній співпраці роботодавців із навчальним закладом.

Під час обговорення учасники круглого столу ухвалили рішення організувати режим постійного співробітництва кафедри і організації «Гільдія проектувальників у будівництві».