Триває виробнича практика

У здобувачів вищої освіти 4 курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» будівельного факультету Черкаського державного технологічного університету триває  виробнича практика  на підприємствах, в установах та організаціях Черкас.

Метою виробничої  практики є отримання виробничого досвіду проведення польових і камеральних землевпорядних і геодезичних робіт, як майбутнього спеціаліста-землевпорядника, фахівця із земельного кадастру, оцінки землі, здійснення державного контролю за використанням  та охороною земель, поглиблення та закріплення теоретичних знань з основних фахових дисциплін зі спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій».

Під час виробничої практики студенти, окрім практичних навичок на виробництві, отримують можливість проявити себе і в подальшому успішно працевлаштуватися за фахом, що є одним із ключових завдань здобуття вищої освіти.

Для забезпечення проходження практики між підприємствами, організаціями та Черкаським державним технологічним університетом укладені договори про співпрацю, що дає можливість здобувачам вищої освіти пройти практику в установах із необхідним програмним забезпеченням, сучасною технікою та перейняти досвід кваліфікованих спеціалістів.

Окрім цього, різноманітним є спектр спеціалізацій здобувачів вищої освіти: студенти мають змогу вдосконалити уміння та навички в  Черкаському науково-дослідному та проектному інституті землеустрою та структурних підрозділах Держгеокадастру; приватних підприємствах землевпорядного та геодезичного профілю. Сьогодні робота землевпорядника у сільських радах, агрофірмах, компаніях у сфері ГІС-технологій, консалтингових компаніях, органах архітектури та містобудування є цікавою, різносторонньою та добре оплачуваною.

Саме практична складова навчального процесу є важливим і необхідним етапом навчання майбутніх землевпорядників.

 

Керівник практики                  Ольга КУЗНЄЦОВА