Тиждень безпеки дорожнього руху

В Україні пройшов ІІ етап Тижня безпеки дорожнього руху під гаслом “Безпека на транспорті в умовах воєнного стану”, в якому активно прийняли участь представники кафедри секції БЖД. 

Тижні безпеки дорожнього руху в Україні є однією із найбільших інформаційно-просвітницьких платформ для привернення уваги суспільства до проблем дорожньо-транспортного травматизму в країні. Тижні мають на меті консолідацію зусиль державних органів, відомств, структур, зацікавленої громадськості та ЗМІ  для напрацювання спільних рішень та вирішення цієї проблеми.

Цього тижня основна увага приділялась підвищенню кількості ДТП, оскільки останнім часом відбувається планове і аварійне відключення світлофорів та освітлення на автошляхах. Зрозуміло, що в цій ситуації в темний час доби водіям необхідно бути особливо уважними щодо перехожих, які в свою чергу мають носити світловідбивальні елементи на одязі. В державі зараз розглядається законопроект, який зобов’яже перехожих використовувати подібні елементи.

Про ці речі викладачі секції БЖД повідомляли студентів під час занять, говорили про нововведення у Правилах дорожнього руху України.

Крім цього, в рамках ТБДР-2022 (ІІ) представники кафедри здавали кров для постраждалих у ДТП.