“ЗДАЙ КРОВ – ВРЯТУЙ ЖИТТЯ!” ЕКСКУРСІЯ ДО ПЛАЗМА-ЦЕНТРУ

     В рамках Тижня безпеки дорожнього руху доцент кафедри, а по сумісництву заступник директора з якості компанії “Біофарма-Плазма”, Тетяна Портянко провела чудову лекцію для колег та студентів молодших курсів про користь донорства.  

     Друго- та першокурсники спеціальності Геодезія та землеустрій разом зі своїми кураторами Ольгою Кузнецовою та Сергієм Ротте завітали до “Біофарми-Плазми” та отримали змістовну інформацію по особливостям заготівлі компонентів крові на черкаському відділенні, адже ця компанія працює на території всієї України. Що цікаво: лише в Черкасах йде заготівля саме крові та тромбоцитів, в усіх інших відділеннях приймають тільки плазму крові. Далі ці компоненти, пройшовши ретельну перевірку потрапляють до клінік та підприємства, яка виготовляє ліки.

     Гості мали змогу відвідати всі відділи компанії, подивитись на роботу надсучасного обладнання, послухати фахівців про кожну з операцій заготівлі компонентів крові. Декому з студентів повезло навіть зазирнути до камери, де заморожується плазма. 

     Також всі охочі змогли скуштувати чаю з печивом, призначених для підтримання здоров’я донорів.

     Всі бажаючі, хто досягнув 18 років, змогли здати плазму крові, долучившись до благородної донорськоі справи.