ЗУСТРІЧ СТУДЕНТІВ З ФАХІВЦЯМИ-ЗЕМЛЕВПОРЯДНИКАМИ

     9 березня 2024 року, у другу суботу березня, землевпорядники відмічають своє професійне свято. Саме до цієї події 11 березня 2024 року була присвячена зустріч студентів 19 галузі з фахівцями-землевпорядниками.

     Спочатку завідувач кафедри ГЗБКБЖД Сергій Ротте доповів про поїздку на студентську Міжнародну науково-практичну конференцію GEOPOINT 2024, яка пройшла у м. Києві в Національному університеті біоресурсів і природокористування 7-8 березня 2024 року. А вражень від цієї конференції було багато. https://photos.app.goo.gl/yobAWyeDmfwzoeoM9

     Далі слово взяв директор «ПБК-Водпроект» Володимир Ромаш, який розповів, якими саме роботами займається його фірма. Також він акцентував увагу на проблемах, з якими зараз стикаються землевпорядники-практики, та побажав випускникам успішного захисту кваліфікаційних робіт та удачі в професійній кар’єрі.

     Наступною доповідачкою була випускниця спеціальності Геодезія та землеустрій 2019 року Юлія Рябова, яка зараз працює в Інституті землекористування НААН України. Вона розповіла про свої подальші кроки після закінчення нашого університету, про свої успіхи та досягнення.

     На завершення виступив ФОП Олександр Овчаренко, який приїхав на захід з м. Кам’янки. Він розповів, що землевпорядники мають бути дуже відповідальними, адже саме від їх компетентності залежить кінцевий вигляд розробленої документації. Неякісні проекти, які містять неточну інформацію, наприклад про межі ділянок, призводять до судових позивів та інших неприємних моментів. Пан Олександр запропонував поділитися своїм практичним досвідом з усіма бажаючими студентами спеціальності Геодезія та землеустрій.

     Хочеться вірити, що подібні заходи допомагають вмотивувати студентів постійно самовдосконалюватись як під час навчання, так і в подальшій професійній діяльності.