СТУДЕНТИ СПЕЦІАЛЬНОСТІ ПРИЙНЯЛИ УЧАСТЬ В МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ GEOPOINT 2024

     У м. Києві в Національному університеті біоресурсів і природокористування 7-8 березня 2024 року проходила студентська Міжнародна науково-практична конференція GEOPOINT 2024, на яку разом з завідувачем кафедри Сергієм Ротте завітали наші студенти Євгенія Чернишова та Микола Сороковіков.

     Також на конференції був присутній наш студент Ілля Березовський, але вже в якості гостя від організації DroneUA, адже Ілля є досвідченим фахівцем зі створення землевпорядних проєктів і цікавиться всім новим в цій галузі.

     В перший день відбулося пленарне засідання, на якому з вітальним словом виступили декан факультету землевпорядкування, а саме цей факультет організував цю конференцію, Тарас Євсюков, представники оргкомітету, запрошені гості. З цікавими доповідями виступили представники різних організацій, поділившись останніми новинами галузі геодезії та землеустрою. Особливо цікаво було почути про особливості розробки українських дронів, їх використання в топографо-геодезичній діяльності й інших не менш потрібних областях, про технології наземного лазерного сканування різних об’єктів. Звичайно тут названі лише деякі з виступів, але абсолютно вся інформація, яка була надана в ході пленарного засідання, була унікальною і тому дуже корисною. 

     Наприкінці була продемонстрована робота ГНСС приймача і89 та лазерного сканера SLAM R100. Треба відмітити, що в майстер-класі активно приймав участь наш третьокурсник Микола Сороковіков, який встиг попрацювати послідовно з двома цими приладами.

     Після насиченого дня студенти факультету землевпорядкування провели гостей до IQ простору (студентський клуб), де охочі могли пограти в ігри на PlayStation, в настільні ігри, там же в імпровізованій студії записувалося інтерв’ю для факультетської сторінки Інстаграму. Далі студенти спілкувались у форматі «квартирника».

     На другий день наші студенти брали участь в секційному засіданні, де вони презентували свої доповіді. Треба відмітити, що рівень доповідей як наших, так і студентів з інших закладів вищої освіти був високим. Крім доповідачів ЧДТУ та НУБіП, виступали студенти-науковці Ужгородського національного університету, Дніпровської Політехніки, Львівського національного університету «Львівська Політехніка», Національного аерокосмічного університету ХАЇ. З представниками молодих науковців з м. Харків на конференції був присутній керівник – завідувач кафедри геоінформаційних технологій та космічного моніторингу Землі Станіслав Горелик.

     Перед від’їздом всі охочі могли долучитись до екскурсій цікавими місцями НУБіП. Особливо запам’ятається всім похід до кафедри бджільництва факультету тваринництва та водних ресурсів, де її завідувач кафедри і просто дуже цікава людина Микола Повозніков, розповідав про бджіл, мотивацію у будь-якій справі, життя. А потім пригостив всіх медом.

     Дякуємо організаторам за запрошення на конференцію, сподіваємось і на подальшу плідну співпрацю.